Egészség

Minden drogot legalizálna az ENSZ

Legalábbis Sir Richard Branson szerint. A Virgin zenecég és légitársaság életművész alapítója a Global Commission on Drug Policy nevű szervezet tagja, ezért ismerheti az egyelőre nem nyilvános dokumentumot.

A drogok dekriminalizálását ajánlja az ENSZ a világ országainak. Az állításra cáfolat még nem született, de ez 180 fokos fordulat lenne a szervezet eddigi irányvonalát tekintve – írja a brit Telegraph. Az ENSZ hasonló horderejű állásfoglalásait éveken keresztül szokták csiszolni, mielőtt nyilvánosságra hoznák egy vezető tisztségviselőjük révén.

Kvázi minden drogot legalizálna az ENSZ

Neki mindenképpen jó hír lenne

Branson szerint “a dokumentum évtizedekre megváltoztathatja a világ drogstratégiáját, a kormányok számára a drog dekriminalizálását ajánlja az egyéni fogyasztóknál”.

Az állítólagos állásfoglalás mindazonáltal csupán a politikusok számára jelent újdonságot, a szakemberek régóta hasonló elvet vallanak.  A dokumentumot hétvégén, egy Kuala Lumpurban rendezett ártalomcsökkentési fórumon tervezik ismertetni, Branson szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top