Egészség

Fogyatékosság-barát munkahelyként nyílik újra a Vörösmarty mozi

Megkezdték az egykori Vörösmarty mozi felújítását, hogy decemberben kávézóként és kulturális központként nyithassa meg kapuit, munkahelyet teremtve a megváltozott munkaképességűek számára.
A Törőcsik Mari által alapított Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány 2012-ben azzal a céllal kezdte meg tevékenységét, hogy munkahelyet teremtsen a megváltozott munkaképességűek számára és felhívja a társadalom figyelmét a foglalkoztatás fontosságára. Szomorú tény, hogy hazánkban csupán 10-12 százalékuk tud elhelyezkedni, míg az uniós országok foglalkoztatási aránya eléri a 60 százalékot.

A Vörösmarty

A Fővárosi Közgyűlés döntésének köszönhetően az alapítvány idén megkapta a Józsefvárosban álló, 1935-ben épült és másfél éve bezárt, nagymúltú belvárosi Vörösmarty mozi üzemeltetési jogát. A szervezet szakmai anyagában garanciát vállalt az ingatlan felújítására és arra, hogy a Vörösmarty továbbra is megőrzi művészmozi jellegét.
 
Megnézem
Összes kép (1)

Több, mint egy mozi

A Vörösmarty újabb funkciókkal bővül, hiszen az alapítvány létrehoz egy speciális kávézót, egy pékséget és egy olyan kisboltot is, ahol a fogyatékossággal élők által készített termékeket lehet majd megvásárolni. A Vörösmarty nagy moziterme azonban jelentősen átalakul, hiszen azt úgy építik át, hogy alkalmas legyen komolyzenei és akusztik koncertek, irodalmi estek és családi programok lebonyolítására. Így a Vörösmarty egy újszerű közösségi kulturális térré válik, ahol a fogyatékossággal élők művészeti tevékenységét is bemutathatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top