Egészség

Egy darázs miatt nem érdemes meghalni!

Néha csak pár percen múlik az élet. Az Újszentivánon dolgozó férfi nem úszta meg. Sajnos meghalt, miután megcsípte egy rovar. Zavart lett, elesett, bedagadt a torka, nem tudott levegőt venni.

Ha tudott volna az allergiájáról, lett volna nála életmentő szer, talán nem halt volna meg. Ha valaha lettél rosszul rovarcsípés után: szédültél, lezuhant a vérnyomásod, elájultál, fulladni kezdtél, hangod rekedt lett, a tüdőd sípolt, vagy akár testszerte bedagadtál, ne bízd az életed a véletlenre! Tudnod kell, hogy ezek a tünetek súlyos, életveszélyes allergia jelei. Van életmentő szer, és azt vidd is magaddal, mindig, mindenhová. Ha a gyermeked allergiás, óvodás, iskolás, akkor legyen ott is mindig kéznél a szer: autoinjektoros adrenalin.

A munkás férfi kollégájának a beszámolója a Délmagyarország lapban megjelentek alapján: ” Hallotta a többiektől, hogy darázs csípte meg a magatehetetlen férfi torkát, de még viccelődött rajta, hogy nem tudja, allergiás-e. Valószínűleg az volt. Társai stabil oldalfekvésbe helyezték, hallották, hogy hörög, igyekeztek félrehúzni a nyelvét, hogy levegőt kapjon. Hívták a mentőket, közben követték a diszpécser utasításait. Úgy emlékszik, percek alatt kiért a rohamkocsi.”

A folytatásért kattints az Allergia caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top