Egészség

Varázsszavak az egészségért: a zsírégető pulzusszám

Mérhető az például, hogy mennyi vizet fogyasztunk el egy nap. Én ezt a kérdéskört lekapom a légből és azt tanácsolom a hozzám fordulóknak, hogy ne igyanak napi 2-3 liter vizet napszaktól, állapottól, időjárástól, aktivitástól függetlenül, ahogy azt sok helyen olvashatjuk, hallhatjuk.

Hanem igazítva a körülményekhez, személyre szabottan igyanak csak óránként 1 pohárral a kikészített, előre meghatározott mennyiségű folyadékból. (Nem mindig a víz az üd(vöz)ítő, lehet az limonádé, gyömbéres tea, egészséges házi szörp stb. is.) És a nap haladtával pontosan látják, mennyi fogyott el a meghatározott mennyiségből. Így biztosan és lelki békével nyugtázhatják, hogy a folyadékháztartásuk működése, az anyagcseréjük, a jóllétük, az egészségük víz tekintetében támogatott volt.

Varázsszavak az egészségért: a zsírégető pulzusszám

Ennél vannak bonyolultabb és még bonyolultabb mérések, számolások is. Például a zsírégető pulzusszám megtartása. Igyekszem nem átlépni a kompetenciahatáraimat, így erről nem is írok részletesen. Egy mozgásban szakavatott, mesterfokon szakmáját művelő emberhez forduljanak precíz számolás tekintetében. Annyit azért tudnunk kell, hogy ez is függ az edzettségi állapotunktól, korunktól, alapanyagcserénktől, nyugalmi pulzusszámunktól stb. Kiszámolása nem bonyolult, ellenőrzése pulzusszámlálókkal kivitelezhető. És akkor tudatosabban érhetjük el a zsírbontásra (és nem izomvesztésre) irányuló célunkat. Ennek a tartománynak van egy ajánlott felső és alsó értéke, ami között tartani érdemes a szervezet terheltségét.

A folytatásért kattints az Otthonteremtés caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top