Egészség

Menekültügy: nincs járvány Röszkén

Több hivatásos segélyszervezet napok óta dolgozik a szerb–magyar határnál. A menekültek egészségügyi ellátását nemzetközi orvoscsapat végzi folyamatosan. Kisebb lábsérülésből van sok, hasmenéssel csak néhányan fordultak hozzájuk.

Nincs járvány a röszkei gyűjtőpontnál – nyilatkozták a HírTV-nek ott dolgozó segélyszervezetek orvosai. 

Debreczeni Katalin az orvosok egyike, akik a menekültek ellátását segítik a röszkei gyűjtőpontnál. Három orvosi rendelőben hat orvos és kilenc ápoló dolgozik. A csapat nemzetközi, a magyarok mellett osztrák és amerikai sürgősségi orvosok is részt vesznek a munkában. “Az elmúlt négy nap alatt tíz beteget szállítottunk kórházba balesetek, illetve szülés miatt, ugyanis két asszonynál itt indult meg a szülés” – közölte a sürgősségi orvos.

Semmilyen járvánnyal kapcsolatos esettel az orvos és egészségügyi ellátásáért felelős kollégák nem találkoztak itt, a Röszke melletti gyűjtőpont területén” – mondta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa. Ők is napok óta segítenek a röszkei gyűjtőpontnál a menekültek ellátásában. “Van egy sátrunk, ahol egészségügyi szolgáltatást nyújtunk, van egy rohamkocsink. (…) Esetekhez mennek ki a kollégák, és van egy teajáratunk, ami főleg estefele működik.”

Olvass még a menekültügyről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top