Egészség

A tartós, egészséges fogyás titka

Számtalan módszer létezik arra, hogy felesleges kilóinktól megszabaduljunk, szinte választani is lehetetlenség. Azonban mielőtt hozzákezdünk, nem árt szem előtt tartani hatalmas kincsünket: az egészségünket.

Ápolónő vagyok. A munkám során gyakran találkozom az önsanyargató, drasztikus és esetenként egészségromboló fogyókúrás taktikák útóhatásaival. Ezért én most megpróbálom egészségügyi szempontból megközelíteni, talán segítségetekre lehetek.

Milyen lehetőségeket ismerünk általában?

A többféle diéta mellett léteznek különböző készítmények, amelyek gyors fogyással kecsegtetnek. Kapszulák, különböző porok, folyadékok. De ne feledjük, ezek a szerek csak táplálék-kiegészítők, ne várjuk, hogy bekapunk kettőt, és estére darázsderekunk lesz.
Ha átnézitek alaposan a “diétákat” – mert ugye ezzel kezdődik a buli – szinte mind a megvonásról szól. Ne egyél ezt vagy azt. Vagy a másik, amivel találkozunk, amikor csak ezt vagy azt, de csak ekkor és akkor.

Ha belevágunk egy fogyókúrába, netalán eldöntöttük ,ideje az életmódváltásnak és egészségesen akarunk táplálkozni ezután, akkor jó ha szem előtt tartjuk: mi emberek mindenevőnek lettünk teremtve. Minden tápanyagra szükségünk van: zsírokra, szénhidrátra, fehérjére, ásványi anyagokra.

A folytatásért kattints az Ápolónő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top