Egészség

Lezárták egy időre az Erzsébet hidat az egészségügyi dolgozók – fotók

Sándor Mária, a fekete ruhás nővér is részt vett a szerda reggeli demonstráción, amelynek során egy időre lezárták az Erzsébet hidat. Ezzel a flashmobbal tiltakoztak az egészségügyben uralkodó áldatlan állapotok ellen.

Lezárták egy rövid időre a budapesti Erzsébet hidat szerda reggel fél hétkor egészségügyi dolgozók, hogy így tiltakozzanak a szférában dolgozók alacsony jövedelme miatt.

Erzsébet-híd-lezárás: molinók a kézben

A flashmob részvevői a híd pesti hídfőjénél – gyalogosan – teljes szélességében lezárták az utat, csak az autóbuszokat engedték át. A csoport molinókat tartott, egyiken a Magyarország! Ne engedd a nővéreidet külföldre! felirat volt olvasható.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Egészségügyi dolgozók molinót tartva lezárják a budapesti Erzsébet hidat – MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Egészségügy: nagy a baj!

Mint Sándor Mária, a demonstráció egyik résztvevője, aki korábban fekete ruhás nővérként vált ismertté, elmondta, az volt a céljuk, hogy felhívják a kormány figyelmét arra: nagyon nagy baj van az egészségügyben, és ha nem rendezik az egészségügyben dolgozók bérét, akkor a nővérek és orvosok újabb tömege hagyja el az országot, és nem lesznek, akik ellássák a betegeket.

A híd lezárása 18 percig tartott, a flashmobot ezután a járdán folytatták.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Sándor Máriáék a szférában dolgozók alacsony jövedelme miatti tiltakoztak – MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Olvass még az egészségügy helyzetéről az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top