Egészség

Szeptember 11-ig kérhető ingyenesen a méhnyakrák elleni védőoltás

Szeptember 11-ig kérhető ingyenesen a méhnyakrák elleni védőoltás a hetedik osztályos lányok részére.

A méhnyakrák elleni vakcinával egyszerűen elkerülhető a gyakran halálos, de minden esetben nagyon megterhelő kezelésekkel gyógyítható betegség.

Magyarországon 2014 őszétől a Nemzeti Védőoltási Program égisze alatt kérhetik a szülők hetedik osztályos lányuk számára a méhnyakrák elleni ingyenes védőoltást. Az oltóanyag 93,2 százalékos védettséget nyújt a betegséggel szemben, függetlenül attól, hogy melyik HPV vírustörzs okozza a megbetegedést.

Szeptember 11-ig kérhető ingyenesen a méhnyakrák elleni védőoltás

Írásos tájékoztató csomagot kapnak a hetedikes lányok szülei

Az év első szülői értekezletén minden érintett hetedik osztályos lány szülője írásos tájékoztató csomagot kap, amely – az oltással kapcsolatos információkon kívül – tartalmazza a szülői nyilatkozatot is.

Annak érdekében, hogy a lányok térítésmentes állami támogatású méhnyakrák elleni védőoltásban részesüljenek, a nyilatkozatot legkésőbb 2015. szeptember 11-éig kell kitöltve és aláírva visszajuttatni az iskolába.

Nemcsak a hetedikes lányok számára javasolt a méhnyakrák elleni védőoltás igénylése, hanem minden aktív szexuális életet élő nőnek javasolják a szakemberek.

További méhnyakrák témájú cikk az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top