Egészség

Hogyan kell megszüntetni a mellek közötti izzadást?

A dúsabb keblű lányok, asszonyok és a gyermeküket szoptató kismamák is jól ismerik a problémát: ahogy melegszik az idő, a mellek alatti és közötti terület izzadni kezd. Mi az, ami ilyenkor segíthet?

Azt minden érintett sejti, hogy egyáltalán nem tesz jót a bőrnek, ha állandóan nedves, izzadt. A védelmező szaruréteg az állandó folyadékvesztés miatt sérül, és ez olyan betegségekhez vezethet, mint az ekcéma. A meleg, nedves környezet pedig az élesztőgombák elszaporodásának is kedvez. Ha pattanások jelennek meg a mellek között, akkor valószínű, hogy gombás bőrbetegség van kialakulóban. Piros pöttyöket okozhat azonban a tüszők gyulladása is, amit az állandó izzadás okoz. Mindkét problémával érdemes felkeresni bőrgyógyászt.

Hogyan kell megszüntetni a mellek közötti izzadást?

Hogyan kezelhetjük az mellek körüli izzadt bőrt?

Erős késztetést érezhetünk minden tisztálkodásnál, hogy alaposan beszappanozzuk ezt a terület, de ez egyáltalán nem jó ötlet. A sok tusfürdő nem tesz jót az amúgy is sérült, érzékeny bőrnek. A legjobb, ha valamilyen bőrkímélő, olajos tusfürdővel mosakszunk ilyenkor.

Ha az izzadás már kellemetlen szaggal is jár, akkor törölgessük át a mellek közötti és alatti területet gyógyszertárakban kapható fertőtlenítővel. Ezek a szerek vény nélkül kaphatók, kíméletesek a bőrhöz, mégis alaposan eltávolítják a kellemetlen szagokért felelős baktériumokat és gombákat.

Használ, ha hintőporozzuk az érintett bőrfelületeket?

Igen! A hintőpor összetételének köszönhetően segít szárazon tartani a bőrt, ezért bepúderezve kevesebbet izzad a mell alatti és mell közötti terület. Aki nem szereti a hagyományos hintőport, az használhat folyékony hintőport is, amit elsősorban kisbabáknak gyártanak. Nagyon egyszerű felvinni a bőrre, hiszen tulajdonképpen egy krémről beszélünk. Ennek ellenére rendelkezik a hintőpor legfontosabb tulajdonságával, a nedvszívó képességgel.

Így készíthetünk otthon hintőport:

Hogyan kell?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top