Egészség

Fertőzés miatt 56 menekült került kórházba a Nyugatiból

Ötvenhat menedékkérőt vittek kórházba ismeretlen fertőzés miatt kedden késő este Budapesten a Nyugati pályaudvarról.

A Nyugati pályaudvaron dolgozó önkéntesek hasmenésre panaszkodó családokkal találkoztak, ezért értesítették a mentőszolgálatot. A helyszínre érkező orvosok a Budapesti Közlekedési Központ bevonásával egy buszt rendeltek, a betegeket és a velük érintkezőket is az Egyesített Szent László és Szent István Kórházba vitték kivizsgálásra.

A kórház a felnőttek és a gyerekek közül is vett fel betegeket a közel hatórás eljárás után, az egészségeseket pedig a rendőrség visszavitte a pályaudvarhoz, ahol időközben az ÁNTSZ fertőtlenítette az érintett területeket. A szervezet jelezte, hogy a teljes eljárás zökkenőmentesen, békésen zajlott le.

56 menekült került kórházba a Nyugatiból

A Migration Aid közleménye szerint a fertőzés pontos eredete még ismeretlen, a kórokozót csak a tenyésztés eredménye alapján lehet meghatározni, ez néhány napot igénybe vesz.

A menekülteket szállító buszt rendőri kíséret vezette fel a kórházig. Szemtanúk szerint este fél 11 körül a körút egy részét lezárták a Nyugatinál, a helyszínen sok rendőr és mentő volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top