Egészség

5 tipp a jó alváshoz

Ha folyamatosan negatív és idegesítő dolgokon rugózol lefekvés előtt, nem fogsz tudni elaludni. Mit csinálj az idegeskedés helyett? Itt a válasz!

Meg kell tanulnod tudatosan irányítani azt, hogyan tartsd távol az ismétlődő vagy betolakodó negatív gondolatokat, hogy jobban érezd magad a bőrödben, és időben képes legyél elaludni.

1. Takaríts!

Mi mindent megteszünk, hogy a testi piszkot távol tartsuk magunktól. És a lelkieknek szabad utat engedünk? A média és az internet mocsokkal árasztja el a tisztaságra törekvő ember privát szféráját. A lelki egészséged érdekében tudatosan kell megválasztanod, milyen tartalmakat fogyasztasz, milyen műsorokat nézel, mire irányítod a fókuszt.

2. Legyen hobbid

Az élet hullámai között megbízható mentőöv, ha van hobbink. Mindegy, hogy mi. Fűrészeljünk, kertészkedjünk, foglalkozzunk az etruszkokkal, tanuljunk ógörögül – a lényeg az, hogy ez a tevékenység képes legyen kiszakítani a mindennapokból, és örömmel töltsön el.

3. Hangolj pozitívra!

Az életben nem csak csapások és bajok zúdulnak a fejünkre, történnek pozitív dolgok is. Kezdj el tudatosan figyelni ezekre, és este, amikor elindulna a negatív gondolatspirál, helyettesítsd be a szorongást keltő gondolatokat kellemes dolgokkal. Ilyenkor egyúttal ellenőrizheted magad: minek örültél aznap?

Hogy mit tehetsz még? Tudd meg a Femme blogról!

5 tipp a jó alváshoz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top