Egészség

Nem engedték fel a lábprotézises kislányt a csúszdára

A csodaszép kislány művégtaggal is teljes és boldog életet él, ám néhány napja olyasvalami történt, ami igencsak megrengette az önbizalmát.

A most nyolcéves Averie Mitchell egy ritka rendellenességgel született, ami miatt kétéves korában amputálni kellett az egyik lábát. A kislány művégtaggal él, ez azonban nem hátráltatja abban, hogy tornaversenyeken induljon, illetve nyári iskolába járjon, ahol cirkuszi akrobatának tanul.

A kislány néhány napja kilátogatott a családjával egy oklahomai vízividámparkba, ahol ugyanúgy, mint bárki más, ő is szeretett volna lecsúszni a vízicsúszdákon. Amikor azonban felmászott az apukájával állványra, a vidámpark egyik alkalmazottja odalépett hozzájuk, Averie műlábára mutatott, és közölte, hogy a kislány nem használhatja a csúszdát, mert a lábprotézis összekarcolná a csúszda felületét.

Nem engedték fel a lábprotézises kislányt a csúszdára

A kislány megalázottan, sírva mászott le az állványról, mert azt hitte, hogy valami rosszat csinált. Ezt követően a biztonságiak a családot a vízividámpark főkapujához kísérték, ahol a menedzsment egyik tagja megerősítette, hogy végtagprotézissel tilos csúszdázni, mert az összekarcolhatja a csúszdákat.

Averie édesapja felháborodottan fordult a nyilvánossághoz. Hangsúlyozta: a kislány puha felületű művégtagot  használ, melyre egy zselés borítást is húztak, így teljesen kizárt, hogy összekarcolta volna a csúszdát. A család korábban már más vízividámparkokban is megfordult, és sehol nem jelentett problémát Averie műlába.

Az apa azt szeretné elérni, hogy az oklahomai vízividámpark is változtasson a szabályozáson és a művégtaggal rendelkező emberek is csúszdázhassanak.

A vízividámpark közleményt adott ki az eset kapcsán, melyben sajnálatukat fejezték ki, amiért a kislány csalódott, ugyanakkor felhívták a  figyelmet arra is, hogy a szabályzatukban szerepel, hogy végtagprotézissel nem szabad használni a csúszdáikat.

Forrás: NY Daily News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top