Egészség

Ápolt lábak nyáron is!

Nyáron a nagy meleg és az utca pora könnyen ápolatlan hatást idézhet elő. Íme, 5 tipp a szép és hidratált lábakért!

Nyáron másfajta lábápolás szükséges, mint télen: ilyenkor lábunk közvetlen érintkezik a cipőnkkel, ami nem mindig nyújt komfortos érzést, és a nyitott szandálok, papucsok is megpróbáltatások elé állítják lábunkat.

Ápolt lábak nyáron is!

1. Szájvizes áztatás
Önts egyenlő arányban borsmentát tartalmazó szájvizet és csapvizet egy lavórba, majd tegyél bele egy törölközőt és hagyd, hogy felszívja a keveréket. Ezután tekerd a talpadra a nedves törölközőt és hagyd rajta 30 percig. Fél óra elteltével öblítsd le és reszeld le a bőrkeményedést, ami meglepően hamar le fog jönni.

2. Radírozz cukorral
Először vegyél egy negyedórás lábfürdőt, majd keverj össze egy kis csésze cukrot egy evőkanál mézzel és egy kis kávézaccal. Dörzsöld be a lábad, és radírozd le az elhalt hámsejteket. A radír után a lábad bőre olyan lesz, mint a kisbabáké.

3. Fényvédelem a lábnak
Akár napozni készülsz, akár csak egy sétára, kend be a lábfejedet is fényvédő krémmel! Hajlamosak vagyunk megfeledkezni a lábfej bőrének védelméről, pedig ezen a területen bőrünk különösen érzékeny.

4. Vidám színek
Nyáron lábkörmeink is fókuszba kerülnek, így ne csak a lábunkat, de a körmeinket is ápoljuk. Vágd formára, reszeld le és válassz vidám, élénk színű körömlakkokat! Ma már számos, otthon is elkészíthető tartós manikűr közül is választhatsz. Engedd, hogy a lábaid is ünnepeljék a nyarat!

5. Tisztán és frissen
Nem sokat beszélünk róla, de mindenki tapasztalja, aki nyitott cipőben jár nyáron: sajnos lábunk nem taszítja az utca porát, így egy idő után a lábfejünkre és a talpunkra ragad a város pora, ami sem nem esztétikus, sem nem kellemes. Instant megoldás, ha tartasz magadnál nedves törlőkendőt, így 2 perc alatt tisztává varázsolhatod a lábadat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top