Egészség

Nyaralás főzés nélkül, mentesen, olcsón

Nyaralás során nem mindenkinek van pénze félpanzióra vagy teljes ellátásra. Főleg akkor nem megoldás ez, ha speciális diétát tart...

Ez az egyszerűen kivitelezhető, kisebb időbefektetést igénylő trükk segíthet, hogy zavartalanul pihenhess:

Süss-főzz meg egy csomó fagyasztható dolgot előre. Fagyaszd le, majd jól szigetelő fagyasztóládával együtt pakold be az autóba nyaraláskor. Olyan szállást válassz, ahol van fagyasztószekrény, illetve mikró is. Az apartmanok sokszor megfelelnek ennek a kritériumnak!

Nyaralás főzés nélkül, mentesen, olcsón

Miket érdemes sütni-főzni a nyaralásokra, melyeket viszonylag gyorsan el lehet készíteni, majd fagyasztás után is zamatosak maradnak?

  • Mentes rántott hús: (“Mindenmentesen” is el lehet készíteni: tej-, tojás-, gluténmentesen, illetve tej-tojásmentesen is.) Kell hozzá liszt és zsemlemorzsa. (Akár gluténmentes liszt és gluténmentes zsemlemorzsa.) A húst kiklopfolod, besózod. Beleforgatod a lisztbe, majd vízbe, majd megint lisztbe, majd megint vízbe, utána a zsemlemorzsába, és a szokott módon kisütöd. Gyors, egyszerű, finom.
  • Sült csirkecomb/ egyéb hús: Akár paprikás csirkét lehet készíteni a szokott módon, de érzékeny gyomrúak csak sózhatják és kisüthetik a húst kevés olajon. Sütés után, hogy porhanyós legyen, mindig szoktam vízben is párolni – addig, amíg megpuhul. 
  • Mindenmentes fasírt: darált hús, só, kevés főtt rizs vagy reszelt répa / reszelt krumpli. Fűszerkedvelők akár kevés borsot, fokhagymát, pirospaprikát is rakhatnak bele. Olajban kisütöd. Hipp-hopp kész!

Hogy mit főzhetsz még? A teljes cikket az Allergia blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top