Egészség

Mosolyogva halnál bele ezekbe a kalóriabombákba

Egy ausztrál pékség kezd az internet új sztárjává válni, egészen különleges shake-jei révén, amelyek egy kisebb falunak elegendő kalóriát tartalmaznak.

A Pâtissez nevű canberrai kis bolt nem egészen két hónapja kezdte meg működését, de a közösségi médiának köszönhetően máris akkora az érdeklődés a termékei iránt, hogy nehezen bírja az iramot.

“Egészen elborult shake-eket akartam csinálni – nyilatkozta Anna Petridis, az üzlet tulajdonosa a The Canberra Times-nak –, olyanokat, amiket az emberek le akarnak fotózni és feltölteni Instagramra, mielőtt megkóstolják.”

Jelentjük, sikerült, a képmegosztó szolgáltatáson számtalan fotót találni a Pâtissez műveiről, amelyek létrehozásában Ismael és Astrid Toorawa francia cukrászok voltak Anna segítségére.
A gigantikus cukorbombát négyféle változatban rendelhetik meg a vendégek, ezek mindegyike 9,5 dollárba, vagyis közel 2700 forintba kerül. A bevállalós – és inzulinban gazdag – vendégek csokis-karamellás brownie-s, sós karamellás, nutellás sóspereces és francia vanília ízesítésből választhatnak.

Az inzulin-apokalipszis négy lovasa (Fotó: Pâtissez Facebook-oldal)
Az inzulin-apokalipszis négy lovasa (Fotó: Pâtissez Facebook-oldal)

“Volt már olyan vendég, aki egy órát várt, hogy asztalhoz jusson, majd további 45 percet várt a shake-re, mert ha egyszer kifogyott, mindent kézzel kell csinálnunk – tette hozzá a vállalkozó. – A shake-ekbe kerülő brownie-kat és a mályvacukrot is saját magunk készítjük.”

A Pâtissez népszerűsége már-már akkora, hogy néha nem is tudják minden vásárló igényeit kielégíteni.

“Olyan, mintha az üvegből innám a nutellát, de a sós karamelltől és az összetört sósperecektől egészen új élményt vár az emberre” – írta az egyik elégedett vendég.

További cikkek a kalóriákról az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top