Egészség

Gyökérkezelésre indult, azóta csak az elmúlt 90 percre emlékszik

Tíz évvel ezelőtt különös dolog történt egy brit férfival. Miután részt vett a fogorvosi kezelésen, másnap úgy ébredt, hogy azt hitte, ugyanaz a nap van, mint 24 órával korábban. Ez az állapot azóta is tart.

A BoingBoing blog számolt be a csak William O. néven említett férfi esetéről, akinél feltehetően a gyökérkezelés során kapott érzéstelenítő miatt alakulhatott ki a különös memóriazavar.
“Minden reggel, amikor felkel, azt gondolja, hogy még mindig a hadsereg katonája, aki külföldön állomásozik – mondta a férfi esetéről Gerald Burgess, a University of Leicester munkatársa, aki William O. kezelőorvosa is egyben. – Minden reggel azt hiszi, hogy aznapra van időpontja a fogorvosához.”

Gyökérkezelésre indult, azóta csak az elmúlt 90 percre emlékszik

A férfit minden reggel felesége figyelmezteti, hogy üljön le a számítógépe elé, ahol a család folyamatosan gyűjti a legfontosabb információkat, amelyekkel nem árt tisztában lennie.
“Bizonyos események, amelyek a tünetek megjelenése óta történtek, állandó meglepetést okoznak neki” – tette hozzá Burgess.

Gyökérkezelésre indult, azóta csak az elmúlt 90 percre emlékszik

A most 38 éves férfi csupán az elmúlt másfél óra történéseire emlékszik vissza. Az őt kezelő orvosi csapat egyelőre nem tudja pontosan, hogy mi okozhatja ezt a különös amnéziát, de arra gyanakszanak, hogy az agyban zajló fehérjeszintézis folyamatában bekövetkezett zavar miatt kénytelen úgy élni, mint Phil, az Idétlen időkig című Bill Murray-klasszikusban.

További cikkek az amnéziáról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top