Egészség

Nem fogod elhinni: mégis menő glutént enni!

Az elmúlt pár év arról szólt, hogy a kenyeret és minden glutént tartalmazó ételt száműzzünk az étrendünkből. Ám az étkezés is olyan, mint a divat, és a glutén kezd visszajönni. Olyannyira, hogy proglutén mozgalom indult az Instagramon.

Most már igazán nehéz kiigazodni azon, mit szabad enni és mit nem, ráadásul az is szinte napról napra változik, mi a menő. Azt követően, hogy évekig azt hallottuk és láttuk mindenhol, hogy a glutén a szervezetünk legnagyobb ellensége, most éppen a legjobb barátja lett. Az Instagram pedig jelenleg teljesen gluténőrületben van. Már közel harmincezren követik a “Girls with gluten” fotóblogot, ahol híres és civil lányok képei láthatóak, miközben élvezettel eszik a süteményeket és a szendvicseket. Persze az oldal nem azt akarja sugallni, hogy azt is egyen glutént, aki tényleg érzékeny rá, csupán azt mutatja be, milyen finom falatoktól fosztjuk meg magunkat sokszor csak azért, mert az éppen aktuális étkezési divat megköveteli.

Pedig milyen jól is esik néha egy hamburger sült krumplival:

Nem fogod elhinni: mégis menő glutént enni!

Vagy egy palacsinta MINDENNEL:

Nem fogod elhinni: mégis menő glutént enni!

Sofia Vergara és Resee Whiterspoon is gluténevő lányok:

Nem fogod elhinni: mégis menő glutént enni!

Ahogy Irina Shayk szupermodell is néha enged a csábításnak:

Fotók: Instagram
Fotók: Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top