Egészség

112 évesen hunyt el a világ legidősebb férfija

A Guinnes-világrekordok könyvébe tavaly augusztusban bekerült japán férfi 112 évet élt, halálát krónikus vesebetegség okozta. A világ legidősebb embere azonban egy amerikai hölgy, aki július 6-án ünnepelte a 116. születésnapját.

Momoi Szakari krónikus vesebetegségben hunyt el az egyik tokiói kórházban július 5-én. Momoit 2014 augusztusában nyilvánította a Guinness-világrekordok a Föld legidősebb férfijává, miután 2014 júniusában, 111 éves korában az Egyesült Államokban meghalt az addigi rekorder, egy lengyelországi születésű aggastyán.

Fotó: MTI/AP/Kyodo News
Fotó: MTI/AP/Kyodo News

A japán férfi középiskolai igazgatóként dolgozott a Tokióhoz közeli Szaitama és Fukisima prefektúrákban. Amikor 2013-ban Szaitama város polgármestere meglátogatta a tokiói nyugdíjasotthonban, Momoi (110 évesen!) emlékezetből szavalt kínai verseket, jól érezte magát, naponta háromszor étkezett. Momoi halála után az ugyancsak 112 éves nagojai Koide Jaszutaro vált Japán – és e szerint a világ – legidősebb férfijává az ország egészségügyi minisztériuma szerint.

A világ legidősebb embere jelenleg hivatalosan az amerikai Susannah Mushatt Jones, az idős hölgy július 6-án, hétfőn ünnepelte 116. születésnapját.

További cikkek a témában az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top