Egészség

Ezért nem tudsz fogyni

Ha nincs energia, nincs edzés. Ha nincs edzés (és több fehérje bevitel), nincs izom. Ha nincs izom, nincs fogyás... Fontos, hogy megértsük a fogyás folyamatát.

1. tény: A fogyáshoz valóban alacsonyabb kalória bevitelre van szükség.Ha ugyanis a felhasznált (elégetett) E nagyobb, mint a bevitt E, akkor ugye a szervezet elkezd zsírból nyerni plusz energiát – így fogyunk.

Hoppá! Nem teljesen! Ugyanis a szervezet alapvetően így gondolkodik: “jajj, csökken a kalória, jön a túlélési időszak! Mire is van inkább szükségem: az izomra, hogy kerekfenekű jó csaj legyek és nagy ládákat cipeljek – vagy a zsírra, amiből még jó hosszan tudok energiát nyerni?! Hát persze, a zsírra van szükségem, vészhelyzet van, menjen az izom!” És azonnal fehérjét (vagyis izmot) kezd bontani. A fogyózások során a fogyás 40%-a izomból történik!! 

Ezért nem tudsz fogyni

2. tény: Ha nincs izomzat, nincs tartós fogyás

Ugyanis – nagyon egyszerűen szólva – az izom “zabálja a zsírt”. Elavult nézet, hogyha fogyni akarsz kardiózz. Inkább súlyzózz (és mellette kardiózz, diétázz.) Így az izomzat nemcsak tónusosabbá tesz, csinosabbá stb, de elő is segíti a fogyásod!

Ezért nem tudsz fogyni

Folytatás a Fitneszanyu blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top