Egészség

A magánorvos már nemcsak a gazdagok luxusa

Főleg fogászati ellátásért és nőgyógyászati vizsgálatért vagyunk hajlandóak többet fizetni.

Egyre többen járnak magánorvoshoz, és sokuk azt szeretné, ha egészségbiztosítási járulékát magánszolgáltatónál is felhasználhatná – derült ki a Róbert Kórház és a Szinapszis Kft. reprezentatív kutatásából. Az egyik legmeglepőbb eredménye a felmérésnek az, hogy a magánegészségügy már nemcsak a gazdagok luxusa, hanem az alacsonyabb keresetűek lehetősége is – számolt be az Inforádió.

A magánorvos már nemcsak a gazdagok luxusa

Akik magánellátást vesznek igénybe, azok – 86 százalékuk – járulékfizetők, tehát egyrészt finanszírozzák az állami ellátást, másrészt nem mennek el oda, magánorvosoknál veszik igénybe az ellátást, mivel nagyon elégedetlenek az állami ellátással. Mint kiderült, nagyobb azoknak az aránya, akik járnak magánorvoshoz, mint akik nem. Elsősorban a 45-50 év alattiak veszik igénybe a magánszolgáltatásokat, valamivel magasabb a nők aránya.

A fogászati ellátásért hajlandóak vagyunk a legtöbben fizetni, a másik ilyen nagyon piacosodott szakma a nőgyógyászat, de sokan járnak különböző diagnosztikai vizsgálatra, főleg ha nagyon sokat kell várni egy komoly betegség esetén.

Még több egészségügyi cikk az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top