Egészség

Mosolygós orvost előbb választanak a betegek

A magánrendelőkben odafigyelnek a betegekre és várakozni sem kell, de a mosolygós orvos fotója is döntő a választáskor. Egy felmérés szerint ezek alapján keresünk magánorvost.

A jobb ellátás, az odafigyelés, a rövid várakozási idő a legfontosabb szempontok, amiért sokan magánorvoshoz fordulnak – derül ki a Házipatika legfrissebb felméréséből. Érdekesség, hogy az orvosok kiválasztásakor elsősorban a rendelők honlapján található fénykép alapján döntenek a betegek.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

Az interneten egészségügyi információkat keresnek a legtöbben (35 százalék), melyet a háziorvos és a szakorvos címszavak követnek 20-20 százalékkal, ugyanakkor az orvosválasztásnál még mindig a barátok, ismerősök véleménye a döntő. Ennek az az oka, hogy kevés információ található az interneten a magán-egészségügyi intézményekről.

A magánkezelés megválasztásakor az elsődleges módszer a barátok, ismerősök megkérdezése vagy a bevált orvos felkeresése. Csak ezután következik az internetes kereső vagy a fórumok olvasása. Érdekes, hogy az internet jelentősége a budapestiek körében nagyobb, ami arra utalhat, hogy a fővárosban élők több információhoz juthatnak hozzá – feltehetően az orvosok, kezelések választéka is nagyobb.

További cikkek orvos témában az NLC-n:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top