Egészség

Még mindig nagyon rosszak a magyarok fogai

Fontos szájápolási hírekkel és fogorvoskeresővel segítenek a folytatódó szájhigiéniai kampány keretében.

A Magyar Fogorvosok Egyesülete és az Orbit a szájápolás világnapja alkalmából jelentette be tavaly indított szájhigiéniai oktatókampányának folytatását. A kampány szükségességét a 2014 év elején elvégzett megközelítőleg 1300 fős országos, reprezentatív kutatás indokolta, amely lesújtó eredményeket mutatott a 14 és 50 év közötti lakosság szájápolási szokásairól és ismereteiről.

A száj- és fogápolást fókuszba állító hírek esetén a megkérdezettek több mint fele szükségesnek tartja, hogy folyamatosan halljanak, olvassanak erről a témáról, mivel a cikkek komoly problémákra világítanak rá, és a hírek érdekes összefüggéseket tárnak fel. Tehát igény van arra, hogy folyamatosan tájékozódhassanak a rágózással, valamint a száj- és fogápolással kapcsolatos általános ismeretekről, illetve aktuális tudnivalókról.

“Bár a Magyar Fogorvosok Egyesülete nagyon eredményesnek ítélte a 2014-es edukációs kampányt, amit a 2015 elején megismételt kutatás is bizonyított, ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy van még mit tennünk ezen a területen. Sajnos továbbra is aggasztónak találjuk a magyarországi lakosság szájhigiéniával kapcsolatos tudását, attitűdjét, és a témával kapcsolatos helytelen szokásait, ezért is döntöttünk közösen az országos oktató kampány folytatása mellett” – mondta el dr. Gera István, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke.

Az idei szájhigiéniai kampány központi eleme továbbra is a szájápolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók gyűjtőoldalaként definiált www.szajharmonia.hu microsite. Az oldalon a szájhigiéniával kapcsolatos kutatási eredmények, érdekességek és ismeretterjesztő cikkek mellett olyan hasznos funkciók is segítik a felhasználókat, mint az országos “Fogorvoskereső” adatbázis, vagy a “Szakértő válaszol” menüpont, ahova bárki fordulhat személyes panaszával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top