Egészség

Új-Zélandig biciklizik két magyar, hogy beteg gyerekeknek segítsenek

Március 21-én két fiatal, Fadgyas Enikő és Boros Balázs kerékpárjukra pattannak és meg sem állnak Új-Zélandig. Nemcsak a kaland és a kihívás mozgatja őket: expedíciójukkal adományt gyűjtenek a Bátor Tábor számára.

Több mint húsz ország felfedezése, 18-20 ezer letekert kilométer, másfél éves túra – ennek teljesülését tűzte ki Enikő és Balázs. Régóta tervezik a világ és önmaguk felfedezését, a szabadság megélését és a környezettudatos szemlélet közvetítését, de kivételes motivációt ad számukra, hogy útjukkal nemcsak saját álmukat válthatják valóra, hanem súlyosan beteg gyerekek gyógyulását is támogathatják. Balázs lassan 10 éve a Bátor Tábor Alapítvány önkéntese, így nem volt kérdés, hogy a nagy kalandot karitatív tevékenységgel kötik össze: céljuk, hogy az expedíciójuk alatt havonta 200 ember fejenként havi ezer forinttal támogassa a Bátor Tábort.

Enikő és Balázs igazi nomád expedícióra készülnek. “Acélvázas túrakerékpárral, hagyományos váltórendszerrel, elöl-hátul acél csomagtartóval és agydinamós világítással vágunk neki az útnak. Felszerelésünket 140 literes kerékpáros túratáskába pakoljuk, ebben és a csomagtartón kell magunkkal vinnünk a sátrat, hálózsákot, matracot, ruhát, az élelmezéshez szükséges víztisztítót, gázfőzőt és edényeket, az elsősegélycsomagot, a navigációt és a médiaeszközöket, amelyen keresztül kapcsolatot tudunk tartani a külvilággal és a támogatóinkkal.”

Róluk, céljaikról és úti élményeikről a www.magunkutjan.hu oldalon érhető el bővebb információ, adománygyűjtésüket a http://elmenykulonitmeny.hu/magunkutjan weboldalon lehet támogatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top