Egészség

Anorexiás menyasszonyok: ararexia

Ararexia, menyasszonybetegség... Tünetei: megváltozott viselkedés, koplalás, túlzott edzés, dohányzás, sokat beszél az alakjáról, fogyásról, beesett arc, stressz… Tényleg van ilyen!

Az utóbbi időben többször is úgy hozta a sors, hogy fogyni vágyó menyasszonyokkal edzhettem,  és látom: valóban evidencia, hogy esküvő előtt fogyni kell. Azt vettem észre, hogy a menyasszonyoknál a fogyás teljesen másképp zajlik, mint a nem menyasszony nőknél:

– konkrét időponthoz van kötve a Tökéletes Alak,
– irreális elvárások (általában kg-t tekintve),
– 1000 más stressz és elintézendő dolog is kötődik az időponthoz.

Anorexiás menyasszonyok: arexia

Szóval a menyasszony nemcsak úgy általánosságban véve akar karcsúsodni, fejlődni, egészségesebb lenni… Hanem amennyire csak lehet, le akar vékonyodni, bármi áron. Igazából teljesen mindegy, hogy vékony vagy molett menyasszonyról beszélünk-e: ha menyasszony, akkor tuti, hogy fogyni akar! Még vékonyabb, még tökéletesebb akar lenni… Jellemző az is, hogy egy vagy több számmal kisebb menyasszonyi ruhát választanak a lányok, mert ugye úgyis belefogy…

Hogy mi erről az edző véleménye? Tudd meg a Fitneszanyu blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top