Egészség

Ő vezette be a bevásárlókocsis betegszállítást a gyermekklinikán

Nagy vihart kavart egy bevásárlókocsiról készült fénykép, ilyenekkel szállítják ugyanis a beteg gyerekeket egy klinikán Szegeden. Most megszólalt a módszert bevezető orvos.

Mint arról mi is beszámoltunk, bevásárlókocsikat használnak gyermekszállításra a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban.

Az erről szóló hírek nagy felháborodást keltettek. Praefort László, a klinika egykori altatóorvosa úgy döntött, nem hagyja szó nélkül a dolgot, ugyanis 17 évvel ezelőtt vezette be a gyerekek számára betegszállítási módszert.

“44 évig dolgoztam a szegedi Gyermekklinikán, ebből 42 évig altatóorvosként. A Délmagyarország 2015. február 25-i számában bemutatott gyermekszállító bevásárlókocsit én vezettem be 1998-ban (addig ölben, “fülüknél-farkuknál” fogva vittük-hoztuk a betegeket az épületen belül az osztályok és a műtő között). A Penny Market cégtől (ez itt a reklám helye!) 5 kocsit kaptunk, így több klinikára is jutott belőlük. A kocsikat felszereltük infúziós állvánnyal, oxigénpalackkal, kézi lélegeztető- és kézi váladékszívó eszközzel a – sok esetben súlyos állapotban lévő – betegek biztonságos szállítása érdekében. Ez akkor – és sajnos még ma is – ritkaságszámba ment/megy Magyarországon, azóta is szívesen használják a klinikákon. Szegény ember vízzel főz, de attól még lehet jó a főztje” – írta az orvos a Facebook-oldalán.

Fotó: Delmagyar.hu
Fotó: Delmagyar.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top