Egészség

Egy súlyos focibaleset mentette meg a 9 éves kisfiú életét

Játék közben épp azon a ponton találta el a labda, ahol rákot diagnosztizálták nála.

A 9 éves Jack életét az mentette meg, hogy iskolai focizás közben a labda épp a heréjét találta el. A fiút szülei azonnal kórházba vitték kivizsgálásra, az orvosok a gyerek jobb heréjében 27 mm nagyságú daganatot találtak. Orvosa szerint Jack a legfiatalabb páciense, akinél ezt a betegséget diagnosztizálták. A fiú jobb heréjét tavaly decemberben távolították el, a karácsonyt már szüleivel otthon tölthette. Az időben történt kezelésnek köszönhetően szinte egészen biztosra vehető, hogy a fiú maradéktalanul felépül.

A foci mentette meg a 9 éves fiúéletét

“Nem igazán érzem, hogy rákos lennék. Nem szeretnék visszamenni a kórházba és több kezelést sem akarok kapni. Időnként érzek fájdalmat, máskor meg egészen jól vagyok. A szüleim és a barátaim is támogatnak, az orvosok szerint pedig meg fogok gyógyulni” – mondta a Liverpool csapatának szurkoló kisfiú.

A 25-49 éves brit férfiak körében a hererák a leggyakoribb daganatos betegség. 2009 és 2011 között a 15-49 éves korosztályban a tumorral kezelt férfiak 84 százalékánál diagnosztizálták a hererákot.

Forrás: Mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top