Egészség

Méhnyakrák megelőzési hét: itt lesznek ingyenes rendezvények

2015 januárjában immár kilencedik alkalommal rendezik meg az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet, amelynek kapcsán a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért létrehozott Mályvavirág Alapítvány országszerte 33 helyszínen szervez felvilágosító rendezvényeket.

A tájékoztató programok során az alapítvány önkéntesei és felkért szakember előadói rávilágítanak a méhnyakrákszűrés fontosságára, hiszen a szűrés során a rákot megelőző elváltozás felismerhető, és az időben kezelt méhnyakrák teljesen gyógyítható; továbbá felhívják a figyelmet a méhnyakrákot okozó HPV vírus ellen rendelkezésre álló és igényelhető védőoltás lehetőségére is.

“Ma már egyetlen nőnek sem lenne szabad meghalnia méhnyakrákban”

A Mályvavirág Alapítvány programsorozatával nemcsak a szakmát és az érintetteket kívánja elérni, hanem szeretne minél több nőt, és igen, férfit is megszólítani, hogy információt és felvilágosítást nyújtson a betegségről, és összefogja azokat, akik bármilyen formában érintettek benne. A méhnyakrák megelőzésének dedikált egyhetes rendezvénysorozat kulcsfontosságú üzenete az, hogy ma már egyetlen nőnek sem lenne szabad meghalnia méhnyakrákban, mert ez a betegség megelőzhető, és korai felismeréssel biztonságosan, jelentős veszteségek nélkül és tökéletesen gyógyítható!

Méhnyakrák megelőzési hét: itt lesznek ingyenes rendezvények

IX. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét programja és helyszínei

Az idei program egy, a szervezők számára is szinte hihetetlen méretűre növekedett, fantasztikus országos összefogás eredménye, amelyhez olyan hírességek adják nevüket, arcukat, és a megnyitón bizony a hangjukat is, mint Für Anikó, Schell Judit, Gubás Gabi, Fodor Ancsa és Csányi Sándor, akik méhnyakrákos nők írásaiból megrendítő történeteket, érzéseket, gondolatokat tolmácsolnak majd nekünk, továbbá a Dr. Tóth-ban talán már sokak által megismert, és a szarvasi programot szervező Bartus Bettinek köszönhetően Novodomszky Éva és Lipcsei Betta is a kiállt rendezvény mellett.

Méhnyakrák megelőzési hét: itt lesznek ingyenes rendezvények

A programban résztvevő városok:

Méhnyakrák megelőzési hét: itt lesznek ingyenes rendezvények
Budapest – Szarvas – Mezőtúr – Szolnok – Szakoly – Füzesgyarmat – Sopron – Debrecen – Esztergom – Békéscsaba – Verpelét – Eger – Erdőkertes – Veszprém – Fonyód, Balatonboglár – Jakabszállás – Újkígyós – Létavértes – Szulok-Kálmáncsa – Salgótarján – Budapest 13.kerület – Szabadszállás – Ozd – Sajószentpéter – Hódmezővásárhely – Mezőszentgyörgy – Szombathely – Hatvan – Siófok – Dusnok – Szombathely – Szigetszentmiklós
 
Tudj meg többet a programokról a Gyeva blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top