Egészség

5+1 filléres lábszagűző

Amikor zárt cipőbe bújunk, könnyen megesik, hogy hosszabb idő után beleizzad a lábunk, főleg akkor, ha nejlonharisnyát viselünk. A kellemetlen szagokkal versenyre kelhetünk, méghozzá pofonegyszerű hozzávalókkal!

1. Gyömbér

Reszelj le egy alaposan megmosott gyömbérdarabot, keverd el egy pohár vízben, és kis lángon forrald fel. Ezután tedd félre, fedd le, és várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl. Szűrd le a főzetet, és öntsd hozzá a lábfürdőhöz használt vízhez! Áztasd benne 10-15 percig a megfáradt lábadat, ami garantáltan felfrissül és szagtalanná válik!

5+1 filléres lábszagűző

2. Citrom

Köztudott, hogy érdemes a citromot segítségül hívnunk, ha kellemetlen szagokkal állunk szemben – nem véletlen, hogy egyre több étteremben adnak a vendégeknek citromos törlőkendőt a halételek mellé. Ha a lábadat szeretnéd citrommal dezodorálni, add a lábfürdődhöz egy fél citrom frissen facsart levét, majd a gyümölcs héjának belső felével masszírozd át a lábfejedet!

5+1 filléres lábszagűző

 3. Tengeri só

A kellemesen meleg lábfürdődhöz adj 4-5 evőkanál tengeri sót – a hagyományos só is megteszi, ha épp nincs otthon ilyen –, és ebben pihentesd a lábadat 10-15 percig. Amellett, hogy megszabadít a kellemetlen szagoktól, jó szolgálatot tehet akkor is, ha a lábad duzzadt és kellemetlen, égő érzés kínozza.

5+1 filléres lábszagűző

További remek filléres hozzávalók lábszag ellen a TopánOK blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top