Egészség

5+1 tipp szemfáradtság enyhítésére

A szem megerőltetése gyakori probléma napjainkban. A szem kiszárad, fokozottan fényérzékennyé válik. Mit tehetünk? Pár egyszerű házi praktika enyhülést hozhat.

1. Hideg víz, jég

 A hideg víz hatékonyan enyhíti az enyhe égető érzést, javítja a vérkeringést, csökkenti a szem körüli duzzanatot.

  • Öblítsd le arcod hideg vízzel úgy, hogy a hideg a csukott szemed is bőven érje. Ha más nincs kéznél, ezt bárhol tudod alkalmazni, SOS gyorssegély a szemnek.
  • Jobb az eredmény, ha pár percre vizes borogatást tudunk tenni a szemünkre, vagy egy jégkockát beletekerünk zsebkendőbe, és ezzel kezeljük a fáradt szemet. Kezelési idő 5-10 perc.

 2. Szemgyakorlatok

A rendszeres szemtorna enyhítheti a szem megerőltetését. A mozgatás javítja a vérkeringést.

  • Tarts egy tollat ​​vagy ceruzát egy karnyújtásnyira magad előtt.  Lassan hozd a tárgyat közelebb a szemedhez, majd távolítsd el. Ismételd 10-15 alkalommal. 
  • Forgasd a szemet az  óramutató járásával megegyező, majd az óramutató járásával ellentétes irányban néhány másodpercig. Tarts egy kis szünetet, majd ismételd 4-5 alkalommal.
    5+1 tipp szemfáradtság enyhítésére

3. Szemmasszázs

Finoman masszírozzuk át a szemhéjat naponta. Ez javítja a vérkeringést, ellazítja az izmokat a szem körül, és ösztönzi a könnymirigyeket,  ami a szemszárazság  megelőzésében segít.

  1. Ujjaiddal gyengéden masszírozd át a szemhéjakat és a szemöldök alatti izmokat, kb.  20 másodpercig.
  2. Gyengéden masszírozd át az alsó szemhéjat az arccsontig kb. 20 másodpercig.
  3. Ismételd legalább 5-ször.

Hogy mit tehetsz még? Tudd meg a Cinnamon 4x blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top