Egészség

Ötéves méretűre nőtt egy 10 hónapos kislány

Az új-zélandi Indigo Nowakowsky-Kaiuha egy ritka rendellenességben, úgynevezett Beckwith–Wiedemann-szindrómában szenved, mely nagyjából 15 000 gyereket érint a világon.

A betegség következtében a mindössze tíz hónapos kislány testméretei máris egy ötéves gyerekének felelnek meg, és a növekedése továbbra sem lassul.

Indigo 4,8 kilós súllyal született, jelenleg pedig 25 kilót nyom. A kisbabáknak készült pelenkák már kicsik rá, így felnőttpelenkát hord. A rendellenes növekedés mellett számos egyéb tünettől is szenved, így többek között légzési és mozgási rendellenességektől.

Ötéves méretűre nőtt egy tízhónapos kislány

A betegsége hatalmas terheket ró az édesanyjára is: komoly hátfájdalmai vannak az óriásbaba emelgetésétől, és problémát jelent neki az is, hogy kifizesse a kislány gyógyszereit, illetve a ruháit, amiket nagyon gyorsan kinő.

Az orvosok abban reménykednek, hogy Indigo növekedése nagyjából 8 éves korára “kiegyenlítődik”. A betegsége ugyanakkor fokozza a gyermekkori rák kialakulásának kockázatát, illetve a belső szervei és a nyelve is nagyobbra nőhetnek az átlagosnál.

Forrás: mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top