Egészség

Természetes segítség a felfázás ellen

Bár az indiánok nem ismerték rá a tudományos magyarázatot, mégis már évszázadokkal ezelőtt alkalmazták hólyag- és vesebántalmak kezelésére a nagytermésű tőzegáfonyát. Ez az Észak-Amerikában őshonos áfonyafajta egy kúszónövény, amelynek a piros és kerekded termései augusztustól szeptember végéig érnek be. Az, hogy egyre népszerűbb Európában is, elsősorban rendkívül gazdag összetételének és jótékony hatásának köszönhető.
Természetes segítség a felfázás ellen

Sikere nem véletlen, hiszen tudományos bizonyítékok igazolják, hogy magas C-vitamin-tartalma mellett a tőzegáfonya hozzájárul a húgyutak egészséges működéséhez. A növény jótékony hatásának titka különleges kémiai összetevőiben (proanthocianidinek – PAC) rejlik. A proanthocianidinek körülveszik a húgyúti rendszer sejtjeit, és így akadályozzák a baktériumok sejtekhez tapadását.

A felfázás ellen sem a nem, sem a kor nem jelent védelmet. Könnyebben megjelenik terhesség és menopauza idején, cukorbetegeknél, szexuális kapcsolatok révén, férfiaknál a prosztata megnagyobbodása esetén. Nőknél azonban jóval gyakoribb, mert a baktériumok a rövidebb húgycsövön át könnyebben elérik a húgyhólyagot.

A felfázás nem köthető évszakhoz. A probléma okozói ugyanis elsősorban baktériumok, közülük is többnyire az E. coli. Amíg nyáron főként a folyók és a tavak hidegebb vize, a vizes fürdőruha vagy a hideg kövön való mezítlábazás jelenti a fő veszélyforrást, addig télen a szervezet védekező képességének a gyengülése. Ilyenkor például a tápanyagban szegényebb étrend vagy a gyakoribb megfázások hatására az immunrendszer működése csökken, így a nyálkahártya természetes védekezőrendszere is legyengül, amely normál esetben megakadályozza a kórokozó baktériumok elszaporodását.

Megoldás az égető problémákra

A Walurinal® Medical tőzegáfonya-kivonatot tartalmazó orvostechnikai eszköz a felfázás (hólyaghurut) és egyéb alsó húgyúti fertőzések kezelésére és kiújulásuk megelőzésére – akár bakteriális eredetűek, akár gomba- (Candida vagy egyéb) fertőzés áll a hátterükben. Jól ismert, hogy az antibiotikumok hatására a húgyúti fertőzések kórokozói ellenállóbbakká válnak, visszatérő fertőzéseket okozhatnak. A Walurinal® Medical hatására nem fejlődik ki a kórokozókban ellenállás (rezisztencia), és ezen hatás révén együttműködés (szinergizmus) alakul ki az antibiotikumokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top