Egészség

Hogyan válasszunk nőgyógyászt?

Nincs olyan nő, aki ne foglalkozott volna már ezzel a kérdéssel legalább egyszer. Azért egyszer, mert vannak olyan szerencsések, akik elsőre megtalálják álmaik nőgyógyászát.

Milyen is a jó nődoki? Egyáltalán, nő legyen vagy férfi? Valljuk be, elég férfias hivatás ez, kevés nővel találkozunk. Mondhatni azért, mert a szüléshez férfierő kell, de akkor miért csak nők a szülésznők? Egy másik teória szerint a férfiak objektívebbek tudnak maradni a női betegségek diagnosztizálása, gyógyítása során, nem kell párhuzamot vonni saját életük és a beteg sorsa fölött, ezért választják szívesebben ezt hivatásul, mint a nők, akiknek mindez feltehetőleg gondokat okozhat (ez máris szimpatikusabb magyarázat).

Egy a lényeg: szakmai felkészültség, valamint hivatástudat mentén a férfi és a női nőgyógyászok munkája egyaránt értékes és nélkülözhetetlen.

Hogyan válasszunk nőgyógyászt?

Milyen szempontok alapján válasszunk?

1. Megjelenése legyen ápolt, kezei rendezettek (ha férfiként sármos, az se baj – magánvélemény).

2. Fontos az első benyomás: első találkozásunkkor legyen türelmes, buta kérdéseinkre értelmes választ adjon, ne érezzük azt, hogy félünk kérdezni. Lehetőleg laikus számára is érthető nyelven társalogjon velünk, miközben ránk figyel. Legyen diszkrét, tapintatos. Ne azzal kezdje: Nálam ennyi egy szülés….

3. Ne “felejtsen” ott bennünket a vizsgálóasztalon széttett lábakkal, megbeszélésre már felöltözve adjon lehetőséget.

4. Bármikor elérhető legyen telefonon, ha netalán problémánk adódna.

5. Vizsgálat közben mondja el, éppen mi fog következni, hogy tudjuk, mire számíthatunk.

Mikor érdemes először nőgyógyászhoz menni, és mire készítsük fel lányunkat az első látogatás előtt? Részletek az Ápolónő blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top