Egészség

4 év alatt 1 évet öregszik egy kislány

Ő lehet a kulcs a biológiai halhatatlansághoz.

Gabby Williams súlya alig több egy újszülött csecsemőénél, a teste nagyjából olyan, mint egy tipegőé. Gabby azonban már 9 éves. Egy ritka rendellenességben szenved, melynek következtében négy év alatt öregszik nagyjából egy évet.

Amikor a kislány megszületett, lila volt, a teste pedig ernyedt. A vizsgálatok során kiderült, hogy egy agyi rendellenesség miatt vak. Emellett kétféle szívfejlődési problémát is megállapítottak nála, valamint nyitott szájpadlást és abnormális nyelési reflexet, ami miatt csövön keresztül kellett táplálni. A koromoszómavizsgálatok negatívnak bizonyultak minden ismert genetikai rendellenességre.

Négy év alatt egy évet öregszik egy kislány

A szülei hazavitték a kislányt, akinek stabilizálódott az állapota, megerősödött, ám kiderült, hogy a fejlődése rendkívül lassú. Az orvosok számára is hatalmas rejtély a betegsége, mely annyira ritka, hogy még neve sincs. Magyarázat pedig pláne nincs rá. Pedig ha megtalálnák, mi okozza a kislány rendkívül lassú öregedését, az a szakemberek szerint a kulcsot jelenthetné a biológiai halhatatlansághoz.

Gabby vak, siket, nem tud beszélni és a járással is problémái vannak. A szülei úgy gondoskodnak róla, mint egy csecsemőről: háromóránként etetik cumisüvegből. Szokott sírni és néha mosolyog is. 

Nem lehet tudni azt sem, hogy a kislány meddig fog élni, de a családja abban bízik, hogy minél tovább. A szülei és öt testvére – akik teljesen egészségesek – nagy szeretettel veszik körül. Számukra úgy tökéletes, ahogy van.

Forrás: mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top