Egészség

Hogyan tornázz gyerek mellett?

Tornáznál otthon? És van gyereked? Sikerült valaha összehangolni?! Ha még nem, most segítünk!

Szóval, a nagy kérdés: hogyan eddzünk, ha ott van a gyerek. És persze ő is edzeni akar. Vagy játszani veled. A lényeg, hogy mióta szültél, az igazán hatékony, minőségi edzés ritkaságszámba megy. A magam tapasztalataiból és néhány anyukatársammal elbeszélgetve összeszedtünk egy-két tippet, mit kezdj az izgő-mozgó csemetével, hogy kicsit átmozgasd magad akkor is, ha nem jutsz el terembe, szabadba.

Nagyon pici babával…

…viszonylag könnyebb, hiszen ő legalább nem vereti szét a fejét a fél kilós kis súlyzóddal, és nem ugrik rád teljes lendülettel minden egyes ismétlésnél. Viszont ő is igényli a figyelmedet, és a vártnál előbb felébredve félbeszakíthatja az edzésedet. Erre viszonylag egyszerű a megoldás: legyen olyan az edzésterved, melyet könnyen át tudsz konvertálni babásra, vagyis tartalmazzon olyan gyakorlatokat melyeket súllyal és babával is végre tudsz hajtani. Ehhez csak kreativitás kell… hamarosan pont egy erről szóló cikkem jelenik meg az NLC-n, képekkel, edzéstervvel.

Kisgyerekkel…

…azért nehéz, mert ha épp nem alszik, akkor tuti ott nyüzsög körülötted, és vagy rád mászik, amivel biztosítja, hogy ne legyen a gyakorlat kivitelezés helyes, az edzés dinamikus… vagy arra kér, hogy ne tornááááááázz, anya, aminek következtében elkap a lelkiismeret-furdalás, amiért az alakod fontosabb, mint az utódod… Na ilyenkor teheted például a következőket:

Hogyan tornázz gyerek mellett?

I. Tornázzon ő is!

Ha mindenáron részt akar venni az edzésben, akkor nyugodtan mozogjon veled! Az nagyon fontos, hogy a súlyokat felejtse el minden 14 év alatti, hiszen a csontrendszer és izomzat nem áll készen a súlyzós terhelésre! A súlyzós gyakorlatokat csinálja plüssökkel, labdával, de a guggolással és felüléssel nyugodtan próbálkozhat! Szökkenéseket beiktatva még jobban kifáraszthatod, a páros nyújtás pedig igazán jó móka, és még változatossá is teszi az edzésed. A lényeg: a 15 kilós gyereket ne akard emelgetni, hacsak nem a nagy súlyos edzéseknél tartasz.

II. Izgalmas elfoglaltság az asztalnál

Életkortól és érdeklődési körtől függően, a gyerekek jól el tudnak lenni egyedül. Az egyik anyukám mesélte, hogy a szombat délután náluk azért izgi, mert mindig valami új kézügyességi játékot néz ki, és készít elő a kislányának, mellyel a kislány 1 órát nyugodtan elbíbelődik, míg anya az ellipszistréneren izzad… Kézügyességi blog meg van ezer is az interneten.

Még több hasznos ötlet a Fitneszanyu blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top