Egészség

Gluténmentes, virslivel töltött zsemlécske

Egy lisztérzékeny kisfiú blogjáról: Anya mindig kora hajnalban szokott ébredni, hogy reggel 7-re elkészítsen mindent. Miért ilyen korán? Mert Ati testvére, Boni első osztályos, és az iskola nem tudja biztostani a teljesen mentes ételt. Így Anya otthonról visz mindent, reggelit, ebédet, uzsit is.

Ati 3 éves. Lisztérzékeny. Tejfehérje-allergiás. Szójaallergiás. Tejcukorérzékeny és fruktózérzékeny. Mentesen táplálkozik. Anyukája minden ételt, sütit, fagyit, de még a ropit is otthon készíti el. Ati testve, Boni szintén mentesen táplálkozik.

Egyik nap Anya elaludt és csak reggel 6-kor ébredt fel.  Az első sokk után – azaz hogy “Jaj, jaj elaludtam, most mi lesz, mit eszik a Boni, jaj, semmi sem fog elkészülni 7 órára, éhezni fog a kislány jaaaaaaaaaaaaaj…” – úgy döntött kipróbál egy újdonságot. Gyors zsemle, virslivel töltve… Lesz, ami lesz alapon. A recept annyira bevált, hogy már aznap kellett egy új adagot sütnie, sőt majdnem minden másnap süt egy ilyen finomságot, Ati és Boni legnagyobb örömére.

Gluténmentes, virslivel töltött zsemlécske

Szóval Anya így készíti a virslivel töltött zsemlécskéket:

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt  Anya AnnaPanni natúrt használ
  • 5 dkg Szarvasi rizsliszt
  • 1 ek. burgonyapehely – Cornito
  • fél csomag szárított Budafoki élesztő
  • egy evőkanál olaj vagy házi kacsazsír

Az elkészítés módját a Lisztérzékeny Ati blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top