Egészség

10 dolog, amire a mikrohullámot használhatod

A mikrohullámú sütő használata nem a legegészségesebb főzési, melegítési mód. Viszont vannak olyan lehetőségei is a mikrónak, amelyek segítenek az otthonunkat szebbé, jobbá varázsolni.

Lendítsd be a növények növekedését!

A mikrohullámú sütő sterilizáló hatású. Laura Pottorff, a Coloradói Egyetem kertésze azzal “növeszti” a növényeit, hogy a talajt, melybe ülteti őket (kilogrammonként) 90 másodpercig  sterilizálja a mikróban, így megszabadítja a káros anyagoktól a majdani növényt.

Mentsd meg a bélyeget!

Ma az internet korában már (sajnos) nem igazán küldünk se képeslapot, se levelet egymásnak. De ha mégis, és szeretnéd eltávolítani a bélyeget a kapott borítékról, lapról, akkor így megteheted: helyezd be a mikróba a borítékot 10-15 másodpercre, és egy csepp vizet pöttyints rá.

10 dolog, amire a mikrohullámot használhatod

Fertőtlenítsd a szivacsot

A mikrohullámok a szivacsban lévő baktériumok 99,9%-át elpusztítják. Próbáld ki magad: tölts meg egy mikróban használható edényt vízzel, helyezd bele a szivacsokat és tedd be őket a mikrohullámú sütőbe 60 másodpercre.

Készíts saját meleg pakolást a fájó testrészedre, izmokra!

Vágd le a szárát egy régi zokninak, és varrd be az egyik végét. Töltsd meg rizzsel, majd varrd be a másik végét is. Így egy egyszerű, de nagyszerű melegítőt kapsz, mely felmelegíti az izmaidat.

Mikróban néhány másodperc alatt felmelegíthető, illetve újramelegíthető!

A száraz kenyér “megmentése”

Ha egy-két napos kenyerünk kezd megszáradni, a mikró erre is megoldás lehet: benedvesített papírtörlővel csavard be a péksütid és tedd be a mikróba 20 másodpercre.

Mire jó még a mikró? További tippek a Lótusz blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top