Egészség

Ha ezeket érzed, lehet, hogy candidás vagy

Egészségügyi panaszaid vannak, de sehogy sem derül ki, pontosan mitől? Lehet, hogy a candida okozza!

Mi is az a candida?

A Candida albicans olyan élesztőgomba, amely az egészséges szervezetben jelen van, és nem okoz semmilyen problémát, hiszen jótékonyan közrejátszik az emésztési folyamatokban, és harmóniában él a többi természetes gombával mindaddig, amíg az immunrendszer meg nem gyengül, és a candida gomba el nem szaporodik.

A legjellemzőbb, amikor a természetes védekezőrendszered antibiotikumos kezelések hatására elveszti eddigi ellenálló képességét Az antibiotikum elpusztítja a jótékony baktériumokat is, így azok sem tudják már megakadályozni a candida terjedését a testedben – nálam is valószínűsíthetően egy majdnem fél éves antibiotikumos kezelés vezetett a problémához. Tudni kell, hogy a gomba a vérrel tested bármely részébe eljuthat, ezért akárhol okozhat panaszokat. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem csak az antibiotikum okolható a betegség kialakulásáért.

Idegrendszerrel kapcsolatos tünetek: fáradékonyság, fáradtságérzet, kimerültség, letargia, rosszkedv, labilis kedélyállapot, depresszió, pánikbetegség, halálfélelem, öngyilkossági hajlam, feledékenység, memóriazavar, koncentrációképesség csökkenése (fiatal korban is), bizonytalanság, határozatlanság, fejfájás (migrén), ingerlékenység, robbanékonyság, intolerancia, álmatlanság, alvászavarok, lidérces-üldözéses álmok.

Gyomortáji panaszok: gyomorégés, haspuffadás, gázképződés, hasfájdalom, hasmenés vagy székrekedés; éhség esetén jelentkező (esetleg remegéssel járó) rosszullét, vastagbélgyulladás.

Nőgyógyászati, urológiai tünetek: vaginális panaszok: folyás, égő érzés, viszketés; gyakori felfázás, hólyaghurut, méhnyálkahártya-gyulladás, visszatérő petefészekciszták vagy gyulladások, petevezeték-gyulladás; meddőség, menstruációs zavarok, premenstruációs feszültség, PMS-tünetek; libidócsökkenés, férfiaknál makacs prosztatagyulladás.

Bőrgyógyászati panaszok: csalánkiütés, viszkető bőrfelületek, vörösödés, ekcéma; hajhullás, korpásodás, hajzsírosodás.

Allergiás reakciók: élelmiszer-allergiák, asztma, vegyszerekkel szembeni érzékenység, stb.

Egyéb tünetek: látásromlás, kettős látás, homályos látás, szikrázó látás; ismeretlen eredetű izomfájdalom, görcs, merevség, illetve ízületi bántalmak; testsúlycsökkenés vagy elhízás.

Hogyan bizonyosodhatsz meg róla, hogy ez a problémád? Tudd meg a Zsófi világa blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top