Egészség

50 éve önszántából mezítláb jár – fotó

Sosem szerette a cipőket.

Pete the Feet, vagyis Pete, a lábfej néven emlegetik azt a 69 éves angol férfit, aki mintegy 50 éve, teljesen önszántából mezítláb jár, még az utcán is.

A férfi még az esküvője alkalmából sem húzott cipőt, ám a feleségét sem akkor, sem pedig az azóta eltelt 44 évben nem zavarta, hogy élete párja mellőzi a lábbelik viselését. Pete szerint a hatvanas években sokkal könnyebb volt mezítláb járni, mint manapság, akkoriban ugyanis ez nem számított szokatlan dolognak.

50 éve önszántából mezítláb jár

Pete még a legnagyobb télben sem hajlandó cipőt húzni, állítása szerint ugyanis annyira megszokta a mezítláb járást, hogy a mínusz fokokat, sőt a havat sem érzi hidegnek, mi több, ki sem hűlnek a lábai.

A piszok pláne nem zavarja a férfit, aki szerint a mezítláb járás segít abban, hogy tisztább maradjon a lába, hiszen mindig érzékeli, hogy épp mibe áll bele. Ugyanakkor leszögezte, hogy mindennap megmossa a lábát. Emellett pedig a lábkörmei lakkozásáról sem feledkezik meg.

Bár rendszeresen kap csúnya beszólásokat is, a városában, Birminghamben helyi legendának számít, akit rengetegen ismernek, és kedvenc sörözőiben saját, névre szóló pohara van.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top