Egészség

56 rövidital után szívinfarktusban halt meg

"Egy percen belül 30 felest hajtott fel" – mondta az ügyben nyomozó rendőr.

Az 57 éves férfi a franciaországi Clermont-Ferrand központjában lévő egyik bárban barátaival azon versengett, ki képes a legrövidebb idő alatt a legtöbb tömény italt meginni. A férfi 56 feles vodkát, rumot és whiskyt döntött magába.

Hajnali két óra körül indult haza barátaival, otthonában kómába esett. Kórházba vitték, ahol másnap szívinfarktus végzett vele. A rendőrség azért nyomoz, hogy kiderítse, terheli-e felelősség a csapost vendége halála miatt. “Már maga az bűntett, ha valaki alkoholt szolgál fel egy ittas személynek. Ez alapján gondatlanságból elkövetett emberöléssel is vádolható a csapos” – fejtette ki Laure Lehugeur helyi ügyész.

A bár tulajdonosa a La Montagne című lapnak úgy nyilatkozott, vendégének 30 feles után javasolta, hogy hagyja abba az ivást, a férfi ugyanis “túl gyorsan” hajtotta le az italokat. A kocsmárost “mélyen érintette” vendége halála.

“Az apám a saját keze által halt meg, de bárban szolgálták fel neki az italokat” – mondta az elhunyt férfi 21 éves lánya, aki kijelentette, hogy ha a boncolás igazolja a bár dolgozóinak felelősségét, pert indít.

Franciaország korábban bejelentette: határozottan kíván fellépni a fiatalok gyakori mértéktelen, alkoholmámorba fulladó tivornyázásai ellen. Ha az erre vonatkozó törvényjavaslatot elfogadják, a jövőben egy év börtönbüntetésre és 15 ezer eurós (mintegy 4,6 millió forintos) pénzbírságra számíthat az, aki kiskorút buzdít mértéktelen ivásra. De mindenki másra is hat hónapos börtönbüntetést és több ezer eurós pénzbírságot szabnak ki, aki bárkit arra biztat, hogy “részegségig” igya magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top