Egészség

Egészséges és finom: zabpelyhes muffinok

Itt az ősz, a hideg, ilyenkor olyan jól tud esni egy kis édesség! Legyen mondjuk zabpelyhes muffin, kétféle változatban!

Banános-kakaós muffin

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehely
  • 1 bögre zabpehelyliszt (az eredeti recept szerint, de én kölesliszttel csináltam és tökéletesen megfelelt) 
  • 1 tojás
  • 2 banán
  • fél bögre kókuszolaj (célszerű már előre kivenni a hűtőből vagy pedig egy picit melegíteni, mert különben soha nem oldódik fel a keverés során)
  • 1 bögre natúr joghurt
  • fél bögre gyümölcscukor, vagy bármilyen más egészséges édesítő
  • 1 ek kakaópor
  • egy kevés fahéj (ízlés szerint)
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 tk szódabikarbóna
Egészséges és finom: zabpelyhes muffinok

Elkészítés: 

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat (zabpehely, kölesliszt, sütőpor, szódabikarbóna, kakaópor, fahéj).
  2. Egy másik tálban összedolgozzuk a folyékony hozzávalókat is (tojás, kókuszolaj, joghurt), majd hozzáadjuk ehhez a keverékhez a cukrot, és azzal is jól összekeverjük! Utána jöhet bele a két pépesített banán.
  3. Végül alaposan összekeverjük a száraz és folyékony hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe! 180 fokon kb. 20 perc alatt kész!
    Egészséges és finom: zabpelyhes muffinok

Próbáld ki az Almás-fahéjas muffint is! A receptet a Rúzs és Pite blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top