Egészség

Önszántából választotta a magyar kórházat a brit férfi

A brit férfi és magyar felesége úgy döntöttek, inkább a magyar egészségügyben bíznak, nem a londoni kórházakban.

“Orvosként végeztem, és dolgoztam anno Magyarországon, az I-es Belgyógyászati Klinikán, Ösztöndíjjal kerültem ki Londonba, ahol megismertem a mostani férjemet, aki utánam jött Magyarországra, hogy házasodjunk össze. Budapesten megesküdtünk, én pedig hét hónapon belül hivatalos engedéllyel letelepedtem Londonban. Dolgoztam az angol egészségügyben, és sajnos hozzátartozóként is van már rálátásom a dolgokra…” – nyilatkozta dr. Jánossa Margit a Kisalföldnek.

A doktornő szerint a férje, Darius Tahermia életét Angliában nem mentették volna meg. “Nem látok már bele a magyar egészségügybe, biztosan vannak itt is problémák – mondta dr. Jánossa Margit. – De itt találták meg a férjem baját, és emberibb hangot, ellátást kaptunk, mint a londoni klinikán. Ezt a történetet visszavisszük magunkkal, mert a kinti rendszert, illetve az ott dolgozókat emlékeztetni kell az orvosetikára. Arra, amelyre én is felesküdtem, s amelyet a csúcstechnológia egyre inkább elnyom a modern gyógyászatban.”

A történet részleteit a Kisalföld honlapján olvashatjátok el!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top