Egészség

Érted mennyi idő alatt érne ki a mentő?

Csaknem másfél millió magyar lakik olyan helyen, ahová több mint negyed óra alatt érne ki a segítség, ha baj van. Most ellenőrizheted, hogy te a szerencsésebbek között vagy-e.

Elsőként a VS.hu-n jelent meg az a sokatmondó térkép, melyről könnyedén leolvasható, melyik magyar településre mennyi idő alatt ér ki a mentő – megkülönböztető jelzéssel. Az ESRI Magyarország – az Országos Mentőszolgálat adataira is támaszkodó, de a attól független – gyűjtéséből az látszik, hogy a teljes lakosság 14 százaléka, azaz 1 410 044 ember lakik negyedóránál távolabb mentőállomástól. És nemcsak apró falvak, hanem olyan nagyobb városok lakói is, mint például Abony vagy Lajosmizse.

A mentők elvárt és az Európai Unióban ajánlott megérkezési ideje 15 perc. Az alábbi, színkódos térkép segítségével mindenki ellenőrizheti, hogy otthona a negyedórás határon belülre esik-e. Csak beírjuk a pontos lakcímünket a keresőbe, és egy kattintás után megtudhatjuk, mennyi időre lenne szüksége egy esetkocsinak, hogy eljusson hozzánk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top