Egészség

Mennyi alkoholt ihatok, ha diétázom?

Esténként jólesik egy-két pohár alkohol például, ha bulizni megyünk, és nem szívesen mondunk le róla, még akkor sem ha éppen diétázunk, de úgy néz ki, mégis muszáj lesz...

Az alkohol, sajnos, fő ellensége a fogyásnak. Brit tudósok végeztek egy kutatást, amelyben 80 fogyózó nőnek és férfinak egy elektronikus naplóban kellett vezetnie, hogy a diéta időszaka alatt milyen kísértésekkel kellett szembenézniük, illetve melyek esetében buktak el.

Mennyi alkoholt ihatok, ha diétázom

Számomra meglepő volt az eredmény: nem a csoki, nem a lekváros fánk, nem is a spaghetti alla Bolognese a fő buktató, hanem az alkohol. “Heather McKee, a Birmingham Egyetem szakembere úgy véli, ennek legfőbb oka az, hogy az emberek gyakran alulbecsülik az alkoholos italok kalóriatartalmát, pedig heti öt korsó sör elfogyasztása egy éven keresztül ugyanolyan, mintha megennék 221 darab fánkot, két pohár fehérbor pedig egy nő napi ajánlott kalória-bevitelének közel egyötödét teszi ki. Dr. McKee hozzátette, hogy a legtöbb fogyókúrázó este esik leginkább kísértésbe, amikorra már kimerült az egész napos diétázástól, és otthon a kanapén, vagy baráti társaságban egy sörözőben jóval könnyebb elcsábulni” – írja amipszi.hu.

További részletek az Egy kövér nő naplója blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top