Egészség

Százszor annyi színárnyalatot lát egy nő, mint az átlag

Míg a legtöbben nagyjából 1 millió színárnyalatot látunk, ez az asszony mintegy 99 milliót.

A kaliforniai Concetta Antico egy ritka, a nők nagyjából 2 százalékánál előforduló genetikai rendellenesség miatt százszor annyi színárnyalatot lát, mint egy átlagember. Ennek tudatában talán nem is túl meglepő, hogy a nő festőművész lett.

Százszor több színárnyalatot lát egy nő, mint az átlag

Legszívesebben állat-, illetve tájképeket fest, impresszionista stílusban. Emellett igyekszik megtanítani az embereknek, hogy másképp lássák az őket körülvevő színeket. Szerinte ugyanis mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy bővítse a színlátó képességét, de a városi életmód és a modern technika hangsúlyozása miatt ez a képesség egyre inkább elkorcsosul.

Százszor több színárnyalatot lát egy nő, mint az átlag

Concetta kutatásokban is részt vesz, melyek során az ő különlegesen érzékeny színlátását tanulmányozzák. Mindezt azért is teszi, mivel van egy 12 éves lánya, aki szintén egy genetikai mutáció miatt színvak. Az asszony pedig abban reménykedik, hogy a kutatók megtalálják a módját annak, hogyan lehet segíteni a színvak embereken.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top