Egészség

Így válassz színes kontaktlencsét!

A kontaktlencse nemcsak szemüvegeseknek való, hanem mindenkinek, aki szeretné a külsejét vonzóvá, különlegesség vagy csupán rikítóan feltűnővé tenni. Ma már rendkívül széles választékban kaphatóak olyan színes kontaktlencsék, amelyek egyetlen célja, hogy kiemeljék a szemed szépségét, és rád vonják a tekinteteket. Megmutatjuk, milyen alapelvek szerint válaszd ki a hozzád illő színt és mintázatot.

1. Először is állapítsd meg, hogy a saját a természetes haj-, bőr- és szemszíned meleg vagy hideg árnyalatú-e. Minden bőrnek vagy kék, vagy sárga az alapszíne: figyeld meg, vagy kérj meg egy pártatlan szemlélődőt, hogy állapítsa meg, a tied milyen. Ha sárga, akkor a meleg, ha kék, akkor a hideg kategóriába tartozol.

BÉRES –felső - szerda

2. Vizsgáltasd meg a szemed egy szakértőnél, aki meg tudja állapítani, hogy alkalmas-e a szemed arra, hogy kontaktlencsét hordj. Ezt a lépést semmi esetre se hagyd ki abban az esetben, ha korábban nem viselték még kontaktlencsét. Bár a mai lágy lencsék igen könnyen és komfortosan hordhatók, még így is előfordulhat, hogy valakinek a szemét irritálja, és gyulladást, fájdalmakat okoz a lencseviselés.

3. Jöhet a válogatás: párosítsd össze a kínálatból a bőröd tónusával harmonizáló színű lencséket, színeket. A meleg alaptónusú bőrhöz az általános szabály szerint a méz, a mogyoró, a khaki és a rézszínű lencsék passzolnak a legjobban. A hideg színnek pedig a jáde, a türkíz, a viola, a szürke és a kék áll jól.

4. Ezután szűkítsd a kört azokra a lencsékre, amelyek a hajad színéhez illenek. A sötétbarna-fekete hajhoz lélegzetelállítóan jól megy a jég-kék és a viola színű, a szőkét pedig a borostyán, a mogyoró és a tengerzöld lencse egészíti ki nagyszerűen.

 

5. Tekints át a ruhatáradat, és figyeld meg, általában milyen színeket hordasz szívesen magadon. Ha vannak uralkodó tónusok az öltözködésekben, akkor ehhez válassz megfelelő színt, éppen úgy, ahogy kiegészítőt vásárolsz – övet, cipőt, kalapot, ékszert – mondjuk egy elegáns télikabáthoz.

6. A legjobb, ha olyan lencsét választasz, amely a természetes szemszíned erősíti. A szemszín teljes megváltoztatása is lehet taktika, de ekkor nagyobb az esélye, hogy nem sikerül megtalálni a színek és a stílusod között a kellő harmóniát. Persze ez akár jól is jöhet, ha pont az a célod, hogy meghökkentő, formabontó és disszonáns legyen a megjelenésed. Mint például ezeken a képeken:

Megnézem
Összes kép (1)

+1 tanács Megbízható optikai szaküzleten kívül ne vásárolj senkitől kontaktlencsét, mert rosszabb esetben komoly szembetegséget, gyulladást is beszerezhetsz az ilyen bizonytalan eredetű termékektől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top