Egészség

Lazulj az irodában 10 perc tornával!

A rendszeres mozgás általános gyógyír testnek és léleknek egyaránt. Azonban nem feltétlenül kell ehhez konditerem vagy jól párnázott futójárda a Szigeten. Néhány jól bevált, "fedett pályás" gyakorlattal akár az irodában is átmozgathatod tagjaidat, és kizökkenhetsz ezzel egy negyedórácskára a napi stresszből.

A keringés javítására, a monoton ülőmunka megtörésére kiválóak az alábbi klasszikus, kis helyen is elvégezhető gyakorlatok. Ha lehet, nyitott ablak mellett, friss levegőt szívva tornázz! A gyakorlatok nagy részét ülő helyzetben is elvégezheted, de állva hatékonyabb és frissítőbb!

Lazulj az irodában 10 perc tornával

1. Állj kis terpeszbe, tedd csípőre a kezed, és végezz fejkörzést. Lassan kezd, és csak néhány körzést hajts végre előbb az egyik, majd a másik irányba, hogy kicsit bemelegítsd az izmokat. Ezután erősebben, tempósabban is csinálhatod, és előre-hátra biccentésekkel nyújthatod a nyakizmaidat.

2. Következnek a vállak: ujjaid hegyével a vállad érintve a felkarokat oldalra tartva köröztesd a könyököd előre majd hátra. Ezután teljesen kinyújtott karra lendületesebben végezd el ezt a gyakorlatot előre és hátra is 10-12 alkalommal.

3. Törzsdöntés. Kezeidet nyújtsd felfelé, a tenyerek egymással szembe nézzenek. Döntsd meg kétszer a törzsed jobbra, majd balra, majd előre és hátra. Ismételd el 10 alkalommal, majd utána csípőre tett kézzel döntsd előre a felsőtested, és körözz vele felváltva mindkét irányban. egy percet. Óvatos legyél, ne erőltesd meg a derekad, csak annyira döntsd és körözz, amennyire még kellemes a derekadnak és a gerincednek. Ha végeztél, dőlj előre, karjaid nyújtsd előre vízszintesen és egymással párhuzamosan, majd próbáld megérinteni a talajt előbb a bal, majd a jobb lábfejed előtt, ezután pedig a kettő között. Folyamatosan végezd ezt a mozgást egy percen át.

4. Most mozgasd át a lábad! Először ülj le, nyújts előre őket és “integess” előre-hátra a lábfejeddel. Ezután állj fel, és végezz guggolásokat előrenyújtott, majd csípőre tett kézzel tízet-tízet.

5. Lazítás. A gyakorlatok után lazítsd le a lábaid és a karjaid: lazán lógatva rázogasd a kéz- és lábfejed, amíg enyhe zsibbadást nem érzel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top