Egészség

Stresszmentes pillanatok – napi teaszertartás

A tea stresszoldó hatását nem kell különösebben bizonygatni: nem véletlen, hogy számos kultúrában a napi teaszertartás rendkívül fontos szerepet tölt be az emberek életében. Egy magára valamit is adó angol el nem mulasztaná az ötórai teázást, Japánban pedig órákat szentelnek az igen kifinomult, spirituális tartalommal telített teaszertartásnak. De az arabok és a törökök teaházai, a kínaiak csodálatos és sokféle teafőzetei is mind arról árulkodnak: teázni jó, mert nyugtat, mert derűt kölcsönöz, és nem utolsó sorban azért, mert egészséges és finom.

Mindennap kell egy kis idő, ami csak a tied, amikor nem figyelsz a napi problémákra, amikor lecsendesítheted az elméd és a lelked, és amikor átadod magad valami kellemes élvezetnek. Ezek a gondűző percek oldják fel a napi stresszt. Számos módja van a stressz csillapításának, ezek közül talán az egyik legkellemesebb a teázás. Készíts egy csésze forró teát, szippantsd be a “sárga páragőzt”, ami azonnal elvarázsol. Még jobb, ha ezt társaságban teszed, finom, omlós süteményt mártogatva és kellemes társalgással múlatva ez az időt.

Stresszmentes pillanatok - napi teaszertartás

A teázás elűzi a rossz gondolatokat, távol tartja az aggodalmat, és nyugalmat csempész az ember szívébe, ellazít, és frissességet ad. Lassan öt évezrede már, hogy a hagyomány szerint Sen Nung kínai császár véletlenül tealevelet ejtett egy csésze forró vízbe, és ezzel elkészítette a világ első teáját (más mondák szerint maga Buddha fedezte fel ezt az italt). A Távol-Keleten azóta is varázserőt tulajdonítanak ennek a növénynek, amely azóta meghódította az egész világot. Egészen biztosan mondhatjuk: tea nélkül egy kicsit sivárabb és gondterheltebb lenne az élet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top