Egészség

Ilyen a jövő fogkeféje!- teszt

Első ránézésre csak egy darab fa, pedig ez egy alternatív fogkefe, a Woody. A Tudatos Vásárlók Egyesületének önkéntesei tesztelték, mire jó valójában.

“A Salvadora Persica (más néven Arak fa, Toothbrush tree, mustard tree) egy kisméretű fa, aminek rostos szerkezetű ágait – elsősorban az iszlám országokban – évszázadok óta használják fogtisztításra.

Használatát a World Health Organization is ajánlja (WHO: Preventive Methods and Programmes for Oral Diseases. 1987), és kutatások egész sora bizonyítja, hogy a Salvadora Persica számos a szájápolás szempontjából előnyös tulajdonsággal rendelkezik: antibakteriális, vérzéscsillapító hatású, zsíroldó, súroló anyagokat tartalmaz, és gátolja a lepedékképződést. Íze kissé kesernyés, elsőre szokatlan” – írja a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

Ilyen a jövő fogkeféje!- teszt
A tesztelők kicsit több mint a fele (55%) szerint ízre az “inkább kellemes”, illatra a “megszokható” kategóriában sorolták, és a fogtisztítás hatékonyságát is többen találták rendben. Hosszú távon a tesztelők 73%-a használná kiegészítő fogkefének a hagyományos mellett, leginkább az esti fogmosáshoz.
Még több részletet olvashatsz az alternatív fogkeféről itt, és fluorid mentes fogkrém tesztünket pedig itt olvashatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top