Egészség

Kitágult hüvely szülés után – mit tegyek?

Biztos ti is hallottátok már a fergeteges, megunhatatlan poént amit az ismerősök, vagy rosszabb esetben apukák sütnek el a szülés előtt álló nőknek : "ha nagyon kitágulna, max kérsz még egy öltést az orvostól!"

Persze emögött a poén mögött ott a félelem (a nőé, az apukáé, a fiatal, szülés előtt álló lányoké…), hogy a kitágult hüvely és a megromlott szexuális élet kötelező járuléka a szülésnek! Érdekes, hogy míg a mell megereszkedésével vagy a sriás bőrrel vagy tudsz kezdeni valamit, vagy nem… addig a hüvelykérdés viszonylag több lehetőséget ad.

Kitágult hüvely szülés után – mit tegyek?

Először is szögezzük le, hogy a hüvely az egyik legrugalmasabb szervünk, és hogy a természet pont arra “találta ki”, hogy tudjon nagymértékben tágulni, majd nagyon jól visszaállni az eredeti állapotára. Másrészt emlékezzünk, hogy egy izomról van szó, és az izom szóról mit jut eszünkbe? ERŐSÍTÉS!!  Már vannak ismert, bevált, elérhető “edzésprogramok”  – pl. a Kriston-féle intimtorna alapmű az anyukák körében, akik érintettek ebben a témában, és nagyon jó eredményekről számolnak be!

Arra azért figyeljünk, hogy ezeket a gyakorlatokat érdemes már a terhesség kezdetétől vagy még korábban alkalmazni, és azt se feledjük, hogy a szülés után 1 év szükséges, amíg minden a helyére kerül a testünkben… Vagyis ne kérdezgessük a szülés utáni 2. héten a férjünket, hogy ugyanolyan szűkek vagyunk-e már mint lánykorunkban. (Ahogy azon se lepődjünk meg, ha akár pár hónap után is fáj a behatolás…) Fő a türelem és a nyugalom!…

A teljes cikket a Fitneszanyu blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top