Egészség

Szabadon engedték a rákbeteg kisfiú szüleit

Azonnal a kórházba siettek, ahol kisgyereküket kezelik.

Szabadon engedték a spanyol hatóságok azt a brit házaspárt, akik rosszindulatú agydaganatban szenvedő ötéves kisfiukat orvosi engedély nélkül elvitték egy angliai kórházból a spanyolországi Málagába.

A nemzetközi elfogatóparanccsal körözött, hatgyermekes Brett és Naghemeh Kinget szombaton vették őrizetbe Spanyolországban. A börtön bejáratánál családtagjaik várták őket, akikkel együtt azonnal a málagai kórházba siettek, ahol az ötéves Ashyát kezelik.

Forrás: telegraph.co.uk
Forrás: telegraph.co.uk

A spanyol bíróság úgy ítélte meg, hogy életszerű volt a szülők magyarázata a történtekre. Ügyvédjük elmondása szerint a család azért utazott Spanyolországba, hogy minél előbb eladják málagai házukat, mert pénzre volt szükségük a kisfiú kezeléséhez. A kétségbeesett házaspár elégedetlen volt a brit ellátással, a gyerek ugyanis csak a szokásos sugár- és kemoterápiát kapta. A szülők viszont Csehországban találtak egy protonsugaras kezelést, amelyről úgy vélik, hogy segíthet gyermekük állapotán.

A prágai orvosi központban vállalták Ashya gyógyítását, miután áttekintették a leleteit, amelyet a brit kórháztól kaptak meg. A kisfiúnak azonban előtte még kemoterápiára is szüksége van, így csak az után, hetek múlva szállítják őt a cseh fővárosba. A kezelés, amely Európában csak itt érhető el 85 ezer euróba (26 millió 775 ezer forint) kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top